Blu-rayen is kiadták a James Bond-filmeket idéző magyar animációt

ruben brandt
A Ruben Brandt tele képzőművészeti utalással
Vágólapra másolva!
Közel 50.000 nézője volt Milorad Krstić Ezüst Medve-díjas alkotó számos nemzetközi díjat nyert Ruben Brandt, a gyűjtő című akció-thrillerének hazánkban. A film immár DVD-n és Bluray-n is elérhető.
Vágólapra másolva!

A Filmalap első egész estés animációja óriási sikertörténet. A Locarnói Fesztiválon mutatkozott be, és azóta több mint 15 fesztivált is megjárt: Bukarestben a legjobb egész estés animációnak választották, Sevillában három díjat nyert. Forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics vette meg. Felkerült az Oscar-díj legjobb animációs mozifilmjének járó 25-ös rövidített listára is, majd jelölték az International Press Academy Satellite-díjára és Annie-díjra is.

"A 80-as évek klasszikus rajzfilmjei után újfent készült egy olyan darab, ami idővel kultstátuszba fog emelkedni. Teljesen megérdemelten." - írtuk a filmről kritikánkban (ami ide kattintva látható.) Mint írtuk, a címszereplő, Ruben Brandt egy sikeres pszichológus, aki a művészet erejével gyógyít. Újabban azonban rémálmok gyötrik, amikben híres festmények szereplői kísértik. Ruben néhány páciensével együtt csapatot alkot, hogy ellopják a neves alkotásokat, így véget vetve a rémálmoknak. Ehhez azonban a maffiának, a rendőrségnek és egy eltökélt magánnyomozónak is lesz néhány szava.

Milorad Krstić rendezővel beszélgettünk is a premier idején, cikkünk itt olvasható. A rendező azt mondta, filmjével

akart létrehozni. Elmondta, nem elsősorban rajzfilmet akart készíteni, hanem nagyjátékfilmet, animációs formában, meseszerű túlzások nélkül.