Hivatalos: Mads Mikkelsen váltja Johnny Deppet a Legendás állatok folytatásában

637215849 Horizontal ACTOR CINEMA CLOSING CEREMONY CANNES FILM FESTIVAL FILM FESTIVAL JURY HEADSHOT SMILING YEUX AU CIEL
Danish actor and member of the Jury Mads Mikkelsen arrives on stage on May 22, 2016 during the closing ceremony of the 69th Cannes Film Festival in Cannes, southern France. / AFP PHOTO / Valery HACHE
Vágólapra másolva!
Mads Mikkelsen veszi át Johnny Depp szerepét a Legendás állatok és megfigyelésük című produkció folytatásában - jelentette be a Warner Bros. filmstúdió szerdán.
Vágólapra másolva!

Az 55 éves dán színészt a közönség számos nagy sikerű filmben és a Hannibal című amerikai tévésorozatban is láthatta. Mikkelsen a Harry Potter-saga fantáziavilágában játszódó filmben Gellert Grindelwaldot, a gonosz varázslót alakítja majd.

Deppnek azért kellett visszaadnia a szerepet, mert októberben elvesztette azt a pert, amelyet rágalmazás miatt indított a brit The Sun ellen, amely "nőverőként'" írt róla.

A három hónapos tárgyaláson Depp és volt felesége, Amber Heard is részletekkel szolgált viharos házasságukkal kapcsolatban. A bíróság azonban nem fogadta el a színész bizonyítékait arról, hogy nem bántotta a feleségét.

Mads Mikkelsen Forrás: AFP/Valery Hache


Depp közben Londonba költözött, hogy részt vegyen a Legendás állatok folytatásának forgatásában, de a bírósági ítélet után, amely kimondta, hogy a bulvárlap nevezheti "nőverőnek" a színészt, a Warner felkérte, hogy távozzon a produkcióból.

Mikkelsen korábban olyan akciófilmekben játszott, mint a Doctor Strange vagy a Casino Royale, de A vadászat vagy a Sarkvidék című drámákban is ő volt a főszereplő.

A Legendás állatok és megfigyelésük-sorozat Newt Scamander varázslatos kalandjait dolgozza fel, hatvan évvel a Harry Potter-filmek története előtt. A sorozatban számos szereplő megjelenik, akiket a varázslófiú történetében már megismerhetett a közönség.

A Legendás állatok 3. epizódját 2022 júliusában mutatják be a mozik. Az ötrészesre tervezett sorozat első két epizódjára 1,5 milliárd dollárért váltottak jegyet a nézők világszerte.