A koronavírus miatt későbbre halasztották a filmfesztivált Karlovy Varyban

Opening ceremony - 54th Karlovy Vary Film Festival, Czech Republic - 28 Jun 2019 OPENING CEREMONY 54TH KARLOVY VARY FILM FESTIVAL CZECH REPUBLIC 28 JUN 2019 A GENERAL VIEW RED CARPET FOR INTERNATIONAL JUNE RUNS FROM 06 JULY 81652398 Mandatory Credit: Phot
Mandatory Credit: Photo by MARTIN DIVISEK/EPA-EFE/Shutterstock (10323852ba) A general view of the red carpet for the opening ceremony of the 54th Karlovy Vary International Film Festival, in Karlovy Vary, Czech Republic, 28 June 2019. The festival runs from 28 June to 06 July. Opening ceremony - 54th Karlovy Vary Film Festival, Czech Republic - 28 Jun 2019
Vágólapra másolva!
A hagyományos június eleje helyett idén augusztus 20. és 28. között rendezik meg a nyugat-csehországi Karlovy Varyban a nemzetközi filmfesztivált - jelentette be csütörtökön közleményben a fesztivál rendezőbizottsága.
Vágólapra másolva!

A halasztás oka a koronavírusjárvány, amely immár másodszor zavarta meg a neves rendezvény programját. Tavaly a fesztivált nem tudták megtartani, helyette az egész országban négy napon át vetítették a szemlére kiválasztott alkotásokat. Az őszre tervezett minifesztivál megrendezése pedig meghiúsult.

"Bízunk abban, hogy az elkövetkező hónapokban olyan mértékűre emelkedik a lakosság beoltása koronavírus-elleni vakcinákkal, ami lehetővé teszi, hogy a fesztivál és a filmvetítések a lehető legbiztonságosabbak legyenek" - jelentette ki Jirí Bartoska, a fesztivál elnöke.