Szeptemberben kerül a mozikba a kapunyitási válságról szóló magyar film

Grosan Cristina rendező és Rainer-Micsinyei Nóra színésznő
Vágólapra másolva!
Szeptemberben kerül a magyar mozikba Grosan Cristina erdélyi filmrendező A legjobb dolgokon bőgni kell című első nagyjátékfilmje.
Vágólapra másolva!

A Legjobb dolgokon bőgni kell című film története szerint Maja (Rainer-Micsinyei Nóra) azt érzi, hogy lassan végre ott tart, ahol harmincévesen illene: állandó állása van és végre kiköltöznek az albérletből barátjával (Bányai Kelemen Barna) - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Maja, miután anyja (Hernádi Judit) lerázza, kénytelen egyedül intézkedni. Az éjszaka folyamán kezd szembesülni a mélyen eltemetett problémáival - olvasható a film leírásában.

Grosan Cristina rendező és Rainer-Micsinyei Nóra színésznő Forrás: Laokoon Filmgroup


A kapunyitási pánik egy valós állapot, a megfelelési kényszer és az összehasonlítás mások sikereivel nagy terhet raknak az ember vállára - idézi a tájékoztató Grosan Cristina rendezőt.

- idézi a tájékoztató Rainer-Micsinyei Nóra színészt. A színész szerint ennek a kitolódott gyerekkornak, bizonytalan felnőttkornak rengeteg humoros pillanata is van, amit meg akartak mutatni.

Grosan Cristinának A legjobb dolgokon bőgni kell az első nagyjátékfilmje, amit közösen írt a film főszerepét is alakító Rainer-Micsinyei Nórával.

A film Laokoon Filmgroup gyártásában, a Nemzeti Filmintézet (NFI) fő támogatásával készült, producere Stalter Judit.