Kristen Stewart elbűvölte Velencét Diana hercegnő szerepében

Velence, 2021. szeptember 3. Pablo Larrain chilei rendező (b) és Kristen Stewart amerikai színésznő a Spencer című filmje bemutatójának alkalmából tartott fotózáson, a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon 2021. szeptember 3-án. A filmes seregszemle szeptember 11-ig tart. MTI/AP/Invision/Joel C Ryan
Vágólapra másolva!
Kristen Stewart amerikai színésznő elbűvölte a kritikusokat a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon Diana walesi hercegnő megformálásával a Spencer című drámában.
Vágólapra másolva!

A chilei Pablo Larraín rendezte filmben Diana vonakodva csatlakozik a királyi család többi tagjához egy háromnapos karácsonyi összejövetelre a Sandringham-kastélyban, ahol eldönti, hogy elválik Károly hercegtől, mert nem működik a házasságuk. A film kívülállóként ábrázolja a hercegnőt, aki egyre inkább eltávolodik a királyi családtól - kivéve a gyermekeit, Vilmost és Harryt -, és arra vágyik, hogy kiszabaduljon az általa képmutatónak és fullasztónak megélt szabályok és hagyományok fogságából.

- mondta Stewart a néhai hercegnőről a film sajtóvetítését követően. A színésznő, akinek alakításáról más kritikusok is elismerően nyilatkoztak, a Daily Mail ítésze például "látványosnak" nevezte a játékát, élvezte, hogy Diana bőrébe bújhatott, elsajátítva a hercegnő mozdulatait és előkelő brit akcentust öltve.

Pablo Larraín chilei rendező és Kristen Stewart amerikai színésznő a Spencer című filmje bemutatójának alkalmából tartott fotózáson, a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon Forrás: MTI/AP/Invision/Joel C Ryan

Larraín, akinek korábbi munkái közé tartozik a Jackie Kennedy életéről szóló Jackie című dráma, elmondta, hogy vonzotta Diana történetének elmesélése, mivel egy fordított tündérmeséről van szó. "Ez egy olyan hercegnő története, aki elhatározza, hogy lemond a királynévá válásról, mert önmaga akar lenni" - mondta a rendező, hozzátéve, hogy bár alaposan tanulmányozta Diana életét, a filmje fikció, egy elképzelés arról, hogy mi történhetett volna néhány sorsdöntő nap alatt, amikor Diana elhatározta, hogy elválik. "Nem dokumentumdráma készítése volt a célunk, hanem valóságos elemeket és a képzeletet ötvözve akartunk alkotni valamit" - mondta Larraín.