A pandémia kezdete óta elsőként a Pókember ért el egymilliárd dollár bevételt

Batch 2 - 11.10.2020 SN_110320 Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) looks on at Spider-Man in Columbia Pictures' SPIDER-MAN: NO WAY HOME.
Pókember: Nincs hazaút
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány kezdete óta bemutatott filmek közül elsőként a Pókember: Nincs hazaút globális bevétele lépte át az egymilliárd dollárt.
Vágólapra másolva!

Az amerikai és kanadai mozik jegyeladásából 467 millió dolláros bevétel folyt be, további 587,1 millió dollár értékben külföldön váltottak jegyet a Marvel és a Sony szuperhősös filmjére, így a bevétel elérte az 1,054 milliárd dollárt.

Milliárdos bevételt legutóbb a Star Wars: Skywalker kora hozott 2019-ben.

Pókember: Nincs hazaút Forrás: MARVEL/Matt Kennedy


A Pókember-trilógia harmadik része 12 nap alatt lépte át az egymilliárd dolláros küszöböt, a harmadik legrövidebb idő alatt a Bosszúállók: Végjáték és a Bosszúállók: Végtelen háború után, holtversenyben a 2015-ös Star Wars: Az ébredő Erő-vel, ráadásul a napjaink legnagyobb mozipiacának számító Kína nélkül.

A Pókember: Nincs hazaút forgalmazásának második hetében, a karácsonyi hétvége erős versenyében is 81 milliós dolláros jegyárbevételt hozott az észak-amerikai piacon.


Az eltelt két pandémiás évben eddig a Nincs idő meghalni című James Bond-film vezette a globális bevételi listát 774 millió dollárral.