Megmutatjuk az utolsó szakállas fotót a Tündérkert pasijairól

Az utolsó szakállas stábfotó
Az utolsó szakállas stábfotó
Vágólapra másolva!
A Tündérkert stábja egész novemberben nem borotválkozott: szakállas felvételvezetők, rendezőasszisztensek, operatőrök, hangosítók, világosítók, díszletesek, kellékesek, sürögtek-forogtak az átállásoknál és a jelenetek felvétele közben, de még a CGI csapat, a standfotós, a kaszkadőr szakértő, a gyártásvezető, a forgatókönyvíró és a rendező is szőrös volt. Végül összeálltak egy csoportképre, és ünnepélyesen lezárták a 2022-es movembert.
Vágólapra másolva!

Az ötlet a Tündérkert című 8 részes történelmi politikai sorozat rendezőjének a fejéből pattant ki. Madarász Isti lelkesítette fel a háttérben dolgozó stáb férfitagjait a figyelemfelhívó szőrnövesztésre.

Szőrösek és felelősségteljesek

- tette fel a kérdést Madarász Isti rendező, és nem kellett sokáig várnia arra, hogy megalakuljon a Tündérkert stábjának novemberi szőrös csapata, akik amellett, hogy egy hónapig nem borotválkoztak, ezzel az akcióval egy missziót is teljesítettek. A movember mozgalom résztvevői ugyanis önkéntes bajusz- és szakállnövesztéssel hívják fel a figyelmet a férfiak egészségügyi problémáira - beleértve a prosztatarákot, a hererákot és a lelki betegségeket, köztük a depressziót és a hozzá kapcsolódó öngyilkosságot - és azok megelőzésére.

Bethlen nem borotválkozik

A kamera előtt dolgozó színészek ebben az esetben csupán csak drukkolni tudtak kollégáiknak, hiszen az ő arcszőrzetüket a történet, és persze a sminkesek határozzák meg. Mivel azonban a 17. században a férfidivat egyik elengedhetetlen eleme volt a szakáll, a Bethlen Gábort alakító Bokor Barna nyár óta egyáltalán nem borotválkozik. Az alapos és gondos jelmezeseknek köszönheti, hogy mégsem torzonborz a szakálla. Ők azok, akik mindig figyelnek arra, hogy milyen hosszú lehet a színészek arcszőrzete a jelenetben.

– nevetett Bokor Barna, aki nagyon büszke a háttérben dolgozó kollegáira is. Elárulta: A Tündérkert stábja igazi, összetartó közösség, ahol rengeteg baráti kapcsolat kialakult a munka során.

Az utolsó szakállas stábfotó Forrás: Megafilm/Dombóvári Tamás

Fotóval búcsúztak a szakálltól

A stábtagok a decemberi forgatási napokra már frissen borotválva érkeztek, hiszen lejárt a közös fogadalom. Az utolsó szőrös napot - ahogy tervezték - megörökítették egy stábfotóval.

- mondta el Madarász Isti rendező.

Bokor Barna szakállas maradt Bethlen Gábor szerepe miatt Forrás: Megafilm/Dombóvári Tamás