Márciusban az egész világ megdöbbent, mikor kiderült, hogy a Die Hard-széria, illetve megannyi remek akciófilm sztárját, Bruce Willist egy komoly betegséggel, afáziával diagnosztizálták, ami sajnos hatással van a kognitív képességeire is, így a színész fájó szívvel ugyan, de kénytelen volt visszavonulni. Most megdöbbentő pletyka terjed a sztárról - írja a Promotions.

Bruce Willis azóta leginkább a családjával van, és a róla készült, viszonylag friss felvételek alapján boldogan telnek a hétköznapjai, hiszen az egész környezete szereti, és támogatja őt ebben a nehéz helyzetben. A minap viszont felháborító hír kezdett el terjedni róla, ugyanis állítólag eladta az arcának jogait, így a deepfake technológiának köszönhetően bárhol felbukkanhat a színész „hivatalos hasonmása" úgy, hogy a világsztárnak igazából semmi köze nem lesz az adott alkotáshoz - nem csoda, hogy sokan kiakadtak.  

Bruce WillisForrás: Collection Christophel via AFP/© Emmett/Furla/Oasis Films (EFO Films) - Pimienta - BondIt Media Capital - LDMP/Emmett/Furla/Oasis Films (Efo Fi

Most Bruce Willis a képviselői által megnyugtatta a rajongókat, ugyanis kiderült, hogy a világhálót pillanatok alatt elsöprő hír egyáltalán nem igaz, mivel a színész nem adta el az arcának jogait – vagyis nem kell aggódni, nem fognak kamu, digitális Bruce Willisek rohangálni véres trikóban a filmvásznon.

Egyébként előfordult már, hogy egy reklámban deepfake-elt Bruce Willis szerepelt.

Bruce WillisIMDb

A deepfake technológiának az a lényege, hogy ennek köszönhetően a készítők képesek „rávarázsolni" valakinek az arcát egy mozgóképre, ráadásul olyan realisztikusan, hogy sokszor szinte észre se lehet venni a különbséget az igazi, illetve a kamu között – ez pedig egyszerre lenyűgöző és félelmetes.