Az Avatar: A víz útja tovább tarol a mozikban

AVATAR: LA VOIE DE L'EAU - AVATAR: THE WAY OF WATER - AVATAR 2 (2022) movie cinema filmstill film still science ficton sci-fi Horizontal FILM
AVATAR: LA VOIE DE L'EAU AVATAR: THE WAY OF WATER AVATAR 2 2022 de James Cameron Sam Worthington. COLLECTION CHRISTOPHEL © Walt Disney Studios Motion Pictures - 20th Century Studios - TSG Entertainment - Lightstorm Entertainment science ficton; sci-fi; (Photo by Walt Disney Studios Motion Pictu / Collection ChristopheL via AFP)
Vágólapra másolva!
Harmadik hete vezeti az észak-amerikai kasszasikerlistát James Cameron filmje, az Avatar: A víz útja, amelynek globális mozis jegybevétele vasárnap már elérte az 1,38 milliárd dollárt (516 milliárd forintot).
Vágólapra másolva!

A hétvégén a képzeletbeli Pandora bolygón játszódó sci-fi a Comscore adatai szerint 63,4 millió dollárt (23,7 milliárd forintot) keresett az észak-amerikai jegypénztáraknál, s ezzel amerikai és kanadai jegybevétele már 421,6 millió dollárra (157,7 milliárd forintra) rúg.

A nemzetközi piacon az Avatar folytatása 957 millió dolláros (358 milliárd forintos) jegyeladásnál tart, ebből 153 millió dollárért (57,2 milliárd forintért) Kínában váltottak rá jegyet a nézők.

A Disney 20th Century Fox stúdiója által forgalmazott látványos, több mint háromórás film globális bevétele vasárnapra már 1,38 milliárd dollár volt. A produkció sikere jelentősen hozzájárult a 2022-es észak-amerikai mozis jegybevételek növekedéséhez: a tavalyi összbevétel végül elérte a 7,46 milliárd dollárt (2792 milliárd forintot). Ez 63 százalékkal haladta meg a 2021-es év bevételét, amelyre még rányomta a bélyegét a pandémia miatti visszaesés.


Az Avatar: A víz útja a Cameron által tervezett Avatar-filmsorozat második része.

A 2009-ben bemutatott, három Oscar-díjat is elnyert Avatar minden idők legnagyobb kasszasikere lett 2,9 milliárd dolláros (1085 milliárd forintos) globális jegybevételével.

Az eredeti film történetének fonalát több mint tíz évvel később folytató Avatar: A víz útja a Pandorán élő Sully család sorsát követi. A film főbb szerepeit Sam Wothington, Zoe Saladna, Sigourney Weaver és Kate Winslet alakította.