11 napja hiába keresik a világhírű angol színészt

Julian Sands
Beverly Hills, 2023. január 19. 2013. május 5-én Beverly Hills-ben készített kép Julian Sands angol színészről. Sands 2023. január 13-án tűnt el túrázás közben a kaliforniai San Gabriel-hegy környékén. A 65 éves színészt nagy erőkkel keresik a hatóságok. MTI/AP/Invision/Richard Shotwell
Vágólapra másolva!
A túrázás közben 11 napja eltűnt Julian Sands családja köszönetet mondott a kaliforniai hatóságoknak a színész felkutatására tett "hősies" erőfeszítéseikért.
Vágólapra másolva!

Mint a BBC News által idézett közleményükben írták, mélyen meghatotta őket a feléjük áramló sok szeretet és támogatás is. A 65 éves Sands január 13-án a Los Angelestől északra fekvő San Gabriel-hegység legmagasabb csúcsára, a Baldy-hegyre indult túrázni. Azóta azonban nem tudnak hollétéről, a kutatására induló mentőcsapatok csak az autóját találták meg a múlt héten a hegy közelében.

A kutatást nehezíti, hogy a régióban hetek óta viharos az időjárás.

A múlt héten be is jelentették, hogy a földi csapatok munkáját fel kellett függeszteni, és csak a levegőből folytatták a keresést. A San Bernardinó-i seriff hivatala figyelmeztetést adott ki, hogy a környéken ne induljanak útnak túrázók.

Julian Sands Forrás: MTI/AP/Invision/Richard Shotwell


Januárban már történt egy haláleset a környéken, amikor egy négygyerekes anya, aki ismerősei szerint gyakorlott túrázó volt, lezuhant a Baldy-hegyről.

A brit származású Sands tucatnyi filmben és tévés produkcióban szerepelt, egyik legfontosabb filmje az 1985-ben bemutatott Szoba kilátással volt.

Jelenleg Los Angeles északi részén él író feleségével, két gyermekük van. Sands korábban sokszor beszélt róla, hogy szeret túrázni és hegyet mászni. Mikor 2020-ban megkérdezték tőle, hogy mikor érzi magát boldognak, azt válaszolta: "Egy ragyogó hideg reggelen egy hegycsúcs közelében".