Brendan Fraser és Cate Blanchett az év színészei, Oscar-esélyesek lettek

ARONOFSKY, Darren; FRASER, Brendan Los Angeles, 2023. január 16.
Brendan Fraser amerikai-kanadai színész kezében a legjobb színésznek járó elismeréssel az amerikai film- és televíziós kritikusok díjainak (Critics' Choice Movie Awards) 28. díjkiosztóján Lo
Los Angeles, 2023. január 16. Brendan Fraser amerikai-kanadai színész kezében a legjobb színésznek járó elismeréssel az amerikai film- és televíziós kritikusok díjainak (Critics' Choice Movie Awards) 28. díjkiosztóján Los Angelesben 2023. január 15-én. Fraser Darren Aronofsky A bálna című filmjében nyújtott alakításáért részesült az elismerésben. MTI/AP/Invision/Chris Pizzello
Vágólapra másolva!
Brendan Fraser és Cate Blanchett is díjat kapott az amerikai filmkritikusok díjátadó gáláján Los Angelesben, amelyen a Minden, mindenhol, mindenkor nyerte a legjobb film díját.
Vágólapra másolva!

A Fairmont Century Plaza Hotelben megrendezett 28. Critics Choice Awards-ceremónián Brendan Fraser, aki Darren Aronofsky A bálna című filmjének főszerepéért kapta a legjobb színész díját, meghatottan mondott köszönetet kollégáinak, akikkel együtt játszott a produkcióban, valamint a rendezőnek.

- fogalmazott az 54 éves színész, akit alakításáért Oscar-esélyesként is emlegetnek.


A legjobb film díját a Minden, mindenhol, mindenkor című Michelle Yeoh, Ke Huy Quan és James Hong szereplésével forgatott sci-fi kapta, amelynek két rendezője, Daniel Kwan és Daniel Scheiner a legjobb rendezés és legjobb eredeti forgatókönyv trófeáját is átvehette. Quan pedig a legjobb férfi epizódszereplő díjával távozott.

Cate Blanchett, aki a Tár című film főszereplőjeként kapta meg a legjobb színésznőnek járó elismerést, a filmiparban dolgozó nők munkáját dicsérte, és a rendezőnek, Todd Filednek köszönte meg, hogy lehetőséget adott neki és bízott benne.


A legjobb animációs film díját a Guillermo del Toro rendezésében készült Pinokkió nyerte el a kritikusoktól. A legjobb idegen nyelvű film díját az indiai RRR (Rise Roar Revolt) című produkciónak ítélték oda a Variety.com beszámolója szerint. Jeff Bridges életműdíjat kapott a filmkritikusoktól, Janelle Monáe énekesnő-színésznőt (A számolás joga, Tőrbe ejtve: Üveghagyma) pedig a SeeHer-díjjal jutalmazták, amely a sztereotípiáktól mentes, hiteles alakításokat és a nemi egyenlőségért kiálló művészeket ismeri el.

A Critics Choice Awards a filmes díjszezon második fontos ceremóniája volt.

A díjátadó rendszerint pontos előrejelzője az Oscar-jelöléseknek, amelyeket idén január 24-én hoznak nyilvánosságra.