Dokumentumfilm készül a Kékkörről

Vágólapra másolva!
Tizenkét televíziós alkotás, dokumentumfilmek, animációk és egy rövidfilm gyártására szavazott meg támogatást a Nemzeti Filmintézet (NFI) televíziós döntőbizottsága - közölte a szervezet.
Vágólapra másolva!

A Televíziós Döntőbizottság legutóbbi döntései értelmében film készül az Országos Kéktúráról, folytatódik a híres sportolók életét bemutató Cserebogarak című animáció sorozat, és megismerhetjük egy fiatal lány születésnapi kalandjait a Felfáztam című rövidfilmben. A támogatást elnyert projektekről itt lehet bővebben olvasni.

A Nemzeti Filmintézet több, mint 2 éve nyújt támogatást a televíziós bemutatásra és streaming szolgáltatásra készülő alkotásokra pályázati úton.

A teljes magyar mozgóképszakma összehangolt tevékenységéért felelős szervezet elkötelezett abban, hogy a mozifilmek mellett tartalmas, kulturális értéket teremtő és a nézők számára különleges élményt nyújtó televíziós alkotások is készüljenek.

Az elmúlt időszakban már több mint száz izgalmas alkotás készült el a legkülönbözőbb műfajokban, köztük A bereki ember Fekete Istvánról, az Aki legyőzte az időt a legidősebb élő olimpikon Keleti Ágnesről, A maga természete szerint és szabadon Szilvássy Carola életútjáról, a Bereményi kalapja korszakos írónkról Bereményi Gézáról, Az énekesnő Szűcs Sándor focista és Kovács Erzsi énekesnő szerelmének tragikus történetéről, a Digitális valóság az okoseszközök hatásairól, az Egy mindenkiért Szilágyi Áron kardvívó bajnok olimpikonról, a Frici és Aranka a Karinthyak korszakáról, a Jankovicsok Jankovics Marcell családtörténetéről vagy a Volt egyszer egy képregény a magyar képregénykultúra történetéről, valamint számos családi animációs sorozat a legfiatalabb nézőknek.