Vágólapra másolva!
Filmet készít a Netflix András yorki herceg 2019-es elhíresült - óriási hazai és nemzetközi botrányt kavaró - BBC-interjújáról, amelyben III. Károly brit uralkodó öccse igyekezett magyarázni kapcsolatát az amerikai Jeffrey Epsteinnel, akit fiatalkorú lányok sérelmére elkövetett szexuális visszaélések miatt ítéltek el - írta a The Hollywood Reporter.
Vágólapra másolva!

A yorki herceg a BBC televízió Newsnight című oknyomozó magazinműsorában váltig tagadta, hogy valaha is szexuális kapcsolata lett volna Virginia Roberts-Giuffréval, vagy hogy egyáltalán találkozott volna vele.

Virginia Roberts-Giuffre azzal vádolta meg András yorki herceget, hogy szexuális kapcsolatot folytatott vele 2001-ben, amikor ő még fiatalkorú lány volt.

A Scoop című filmben az alkotók a nevezetes interjú történetét járják körbe: bemutatják, hogy a BBC hogyan egyezkedett a yorki herceggel és munkatársaival a televíziós megjelenésről, hogyan zajlottak az interjú próbái, aztán maga a beszélgetés hogyan folyt, végül gazdag képet adnak a szóban forgó Newsnight-epizód megalázó következményeiről is.

András yorki herceg Forrás: AFP/Chris Jackson


András yorki herceget Rufus Sewell, a Newsnight műsorvezetőjét, Emily Maitlis-t pedig Gillian Anderson játssza a filmben. Keeley Hawes látható majd a yorki herceg egykori titkára, Billie Piper pedig Sam McAlister televíziós producer szerepében.

Az exkluzív televíziós interjúk megszervezéséről ismert Sam McAlister könyvet is kiadott Scoops: Behind The Scenes of the BBC's Most Shocking Interviews (A BBC legmeghökkentőbb interjúinak kulisszái mögött) címmel, és a yorki herceg esetét feldolgozó filmnek is ez a kötet adja az alapját.