Nőtt az Oscar-gála nézettsége

95th Annual Academy Awards - Show GettyImageRank3 arts culture and entertainment celebrities film industry Horizontal
HOLLYWOOD, CALIFORNIA - MARCH 12: Host Jimmy Kimmel speaks onstage during the 95th Annual Academy Awards at Dolby Theatre on March 12, 2023 in Hollywood, California. Kevin Winter/Getty Images/AFP (Photo by KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A vasárnap este megrendezett 95. Oscar-díjátadó gálát 18,7 millió tévénéző látta, ami a műsor nézettségének 12 százalékos növekedését jelenti a tavalyi adathoz képest - számolt be róla a BBC hírportálja kedden.
Vágólapra másolva!

A Nielsen közvéleménykutató cég felmérése szerint a ceremónia élő televíziós közvetítését többen nézték, mint 2020 óta bármilyen show-műsort. Ugyanakkor a Nielsen által eddig felmért Oscar-gálák közönségstatisztikáit tekintve az idei még mindig csak a harmadik legalacsonyabb nézettséget produkálta. 2021-ben 10,4 millió, tavaly pedig 16,6 millió tévénéző látta a műsort élőben.

A vasárnapi ceremóniát szokás szerint az ABC tévécsatorna sugározta Észak-Amerikában.

A gálán a Minden, mindenhol, mindenkor hét Oscar-díjat kapott, köztük a legjobb film díját.

Jamie Lee Curtis kezében a legjobb női mellékszereplőnek járó díjjal Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent


A műsor házigazdája Jimmy Kimmel volt, aki korábban már két alkalommal vállalta ezt a tisztet.

Az ágazati elemzők szerint a műsor nézettségét a Minden, mindenhol, mindenkor díjszezonban bejárt diadalútja mellett az is megdobhatta, hogy a legjobb film Oscarjáért a Top Gun: Maverick és az Avatar: A víz útja is versengett.

Tom Cruise filmje végül a legjobb hang, James Cameron alkotása pedig a legjobb látványeffektusok Oscar-szobrát kapta meg.

Minden idők legnagyobb nézettségű Oscar-gálája 55 milliós nézőtáborral az 1998-as volt, amikor a Titanic tizenegy Oscarral tarolt a ceremónián.

Legutóbb 2017-ben ültetett a gála több mint 30 millió nézőt a képernyők elé, amikor a Holdfény kapta a legjobb film Oscarját.