Már forog a Hogyan tudnék élni nélküled? című film

Hogyan tudnék élni nélküled? forgatás
Vágólapra másolva!
Már forgatják a Demjén-slágerekkel kísért zenés filmet: Budapesten elkezdődött a Mamma Mia, a Made in Hungaria nyomdokaiba lépő új magyar film, a Hogyan tudnék élni nélküled? forgatása. Az álmaikat kergető szerelmes fiatalokról szóló, Törőcsik Franciska és Ember Márk főszereplésével, a Filmintézet támogatásával készülő, Demjén Ferenc örökzöld slágereire felfűzött romantikus zenés mozifilm felvételeinek első szakasza decemberben és január elején zajlik. A munkálatok a jó idő beköszöntével, jövő tavasszal és nyáron folytatódnak, a Balatonnál és Budapesten.
Vágólapra másolva!

A zenés vígjáték első forgatási napjain egy bulijelenet felvétele során, az egyik kulcsszereplő, Varga-Járó Sára előadásában már el is hangzott az egyik leghíresebb Demjén Ferenc szerzemény, a Sajtból van a Hold, ami mellett hazánk legnépszerűbb énekesének számos más slágere szintén helyet kap még a történetben. Így többek közt a Darabokra törted a szívem, a Jégszív, a Szabadság vándorai, a Szerelemvonat vagy a Hogyan tudnék élni nélküled? is elhangzik a filmben látványos táncbetétekkel kísérve.

A Törőcsik Franciska és Ember Márk főszereplésével készülő film két idősíkon, a mában, illetve a 90-es évek elején játszódik. Egyik főhőse az élet minden területén megrekedt harmincas énekesnő, Lili, aki rábukkan édesanyja, Eszter régi leveleire. Ezeket 30 éve egy számára ismeretlen férfi írta az akkoriban már a „minden szempontból tökéletes vőlegényével" közös jövőt tervező anyukájának. A levelek felidézik Eszter és két és barátnője csajos balatoni vakációját, ami váratlan fordulatot vesz, amikor a lányok megismerkednek egy rockzenekar tagjaival...

A Filmintézet támogatásával az IKO gyártásában, és nagyszabású televíziós showműsorok, valamint filmsorozatok producereként ismert Kirády Attila közreműködésével megvalósuló zenés romantikus film rendezője Orosz Dénes (Poligamy, Coming Out, Seveled), forgatókönyvírói pedig Kormos Anett (Mintaapák, A mi kis falunk) és Goda Krisztina (BÚÉK, Csak szex és más semmi), aki egyben a film kreatív producere is.

A film képi világért Babos Tamás (A nemzet aranyai, Együtt kezdtük, Kaméleon) operatőr felel, míg a benne elhangzó zenékről Demjén Ferenc csapata gondoskodik. A film látványtervezője Valcz Gábor (El a kezekkel a Papámtól!, Seveled, Swing), jelmeztervezője Kemenesi Tünde (A játszma, BÚÉK, Örök tél) A tánckoreográfiákat Turi Lajos Péter álmodta vászonra, aki korábban a Sztárban sztár, A nagy duett tévéműsorokban, illetve színházban a Sztárcsinálók, vagy a Puskás, a musical darabokon dolgozott.

A Hogyan tudnék élni nélküled? a tervek szerint jövő télen kerül a mozikba az InterCom forgalmazásában