Majdnem 30 ezren látták Koltai Lajos új filmjét a premier hétvégéjén

Semmelweis
Vágólapra másolva!
Kicsivel több mint 35 ezer nézővel a Napóleon maradt a legnézettebb film a magyar mozikban az első decemberi hétvégén, mögötte pedig egy másik történelmi film lett a második. A Semmelweis 29 141 nézővel az idei év legjobban nyitó magyar filmje lett, mely az elmúlt néhány évre visszatekintve is kiemelkedő eredménynek számít, hiszen rég nem nyitott ennyire magas nézőszámmal egyetlen magyar film sem. 
Vágólapra másolva!

Második hétvégéje után is Ridley Scott új történelmi filmje, a Napóleon vezeti a hazai mozis sikerlistát: november 30. és december 3. között 35 325-en voltak rá kíváncsiak, így november 23-a óta már 110 405-en látták.

A második helyen Koltai Lajos gyönyörű filmje az anyák megmentőjéről, a Semmelweis végzett: a november 30. óta látható alkotás 29 141 nézőt vonzott a nyitóhétvégén.

A harmadik legnézettebb film az első decemberi hétvégén a Kívánság lett, 17 078 nézővel. A legnézettebb 10 film közé még egy premier bekerült, a cannes-i fődíjas Egy zuhanás anatómiája 3 021 nézőt érdekelt, ezzel a hetedik a top10-ben – derül ki a Filmforgalmazók Egyesülete friss adataiból.