Elképesztő képsorokon látható Tom Cruise életveszélyes kaszkadőrmutatványa

Mission: Impossible 7.
Vágólapra másolva!
Július 13-án érkezik a mozikba Tom Cruise akciósorozatának hetedik része, a Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész, amelyben a 61 éves sztár által alakított Ethan Hunt ügynök eddigi legveszélyesebb küldetésébe vág bele: meg kell találniuk egy félelmetes, az egész emberiséget fenyegető új fegyvert, mielőtt rossz kezekbe kerülne. Ami azt illeti, a minimális CGI-technikával, javarészt hagyományos kaszkadőrmutatványokkal készült filmben Cruise is emelte a tétet, és az eddigieknél is nyaktörőbb mutatványokra vállalkozott – a legveszélyesebbről most megjelent egy friss werkvideó is.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi stábbal, több országban forgatott új Mission: Impossible-film forgatása eleve úgy kezdődött, hogy Tom Cruise az első forgatási napon egy motorkerékpárral szakadékba ugratott. Ráadásul épp azért ezzel az életveszélyes mutatvánnyal kezdték a Christopher McQuarrie által rendezett film forgatását, hogy Cruise komolyabban megsérül, esetleg bele is halt volna, akkor kiderüljön: mennyire kell átírnia a stábnak a forgatókönyvet.

A most megjelent werkvideó azonban még ennél a motoros mutatványnál is nyaktörőbb kaszkadőrjelenetet mutat be: egy 97 km/óra sebességgel száguldó vonat tetején és belsejében verekszik. Természetesen nem csak Cruise, de a vele a vonaton harcoló Esai Morales és Hayley Atwell is kockára tették az életüket egy olyan jelenetben, amelyet minimális CGI-technikával, hagyományos filmtrükökkel és valódi kaszkadőrmutatványokkal valósítottak meg.

A vonatszerelvény ugyanis valós, és valódi síneken száguld, sőt, a videó alapján a jelenetben látható hídrobbantás és a szerelvény szakadékba zuhanása is valódi, és nem számítógépes grafikával megálmodott akciójelenet.

Az új Mission:Impossible-film forgatásán egyébként állítólag csak egyetlen kaszkadőjelenetet nem vállalt magára Cruise. Amikor a sztár karaktere, Ethan Hunt egy női orgyilkossal, a Pom Klementieff által alakított Parisszel verekszik, a koreográfia szerint Cruise-nak hasba kellett volna rúgnia a színésznőt, ő azonban erre nem volt hajlandó, és azt kérte, hogy kaszkadőrrel vegyék fel a jelenetnek ezt a részét.