Az új halloweeni horror érdekelte a legtöbb magyar mozinézőt a hétvégén

Öt éjjel Freddy pizzázójában
Vágólapra másolva!
Az év legsikeresebb horrorstartját tudhatja magáénak az Öt éjjel Freddy pizzázójában: a november 2-án bemutatott filmre 50 016-an voltak kíváncsiak a premier hétvégéjén. De másik két friss bemutató is kellett ahhoz, hogy a hazai filmszínházak eredménye az előző hétvége viszonylatában 21.8 százalékkal (a top10 körében 34,3 százalékkal) javuljon – derül ki a Filmforgalmazók Egyesülete friss adatsorából.
Vágólapra másolva!

Scott Cawthon nagy sikerű, Five Nights at Freddy's című, ideglelős, 11 részes túlélőhorrorvideójáték-sorozatból Emma Tammi rendezésében készült moziadaptáció, dacára a főként negatív kritikáknak, két hete vezeti az amerikai mozis toplistát, november 2-án pedig Magyarországon is bemutatták, és a forgalmazónak ezúttal sem kellett csalódnia, az elmúlt hetek legerősebb indítása ugyanis az Öt éjjel Freddy pizzázójábané lett: november 2. és 5. között 50 016-en látták.

A friss horrorpremiert a top10-ben a második hete vetített Trollok: Együtt a banda című animációs film szerezte meg, 24 909 nézővel. A Trollok... egyébként 33 százalékot javított a premierkor szerzett eredményén, míg a hétvégén a harmadik helyen végzett, negyedik hete a mozikban látható Mancs őrjárat: A szuperfilm (ugyancsak egy rajzfilm) 25 százalékkal növelte az előző hétvégéhez képest az eredményét (ezúttal 16 606-an látták).

A második és a harmadik legnépszerűbb film eredménynövekedése természetesen az iskolai őszi szünetnek is köszönhető.

Ugyanakkor 35 százalékkal csökkent az érdeklődés az előző két hétvége "nyertese", a harmadik hete vetített Megfojtott virágok iránt: Martin Scorsese új rendezése ezúttal már csak 12 706 nézőt vitt a magyar mozikba.

A top10 előző hétvégéhez viszonyított hatalmas eredménynövekedéséhez (34,3 százalék) mégsem volt elég az új horror, illetve a két családi rajzfilm iránti megugrott érdeklődés. További két premierfilm is segített: az ötödik helyen rajtoló A lápkirály lánya című thrillert 11 452-en, a hatodik helyen végzett Szárnyalj! című kínai animációt pedig 7 054-en látták.

November 2. és 5. között összesen 173 978-an vásároltak jegyet a magyar mozikban.