Csak azért filmezett ismét az Oscar-díjas színész, hogy Magyarországra jöhessen forgatni

Christopher Walken Dűne
Christopher Walken a Dűne második részében
Vágólapra másolva!
Hosszú kihagyás után filmezett ismét az egyik legnagyobb amerikai színész, Christopher Walken. A Dűne 2 egyik főszerepét vállalta el. Ő maga mondja el, ennek egy oka van: Magyarország.
Vágólapra másolva!

A nemrég bemutatott Dűne: Második Rész című filmben a Padisah császár, IV. Shaddam szerepét alakító Walken legutóbb 2020-ban szerepelt filmben. Igaz, akkor rögtön háromban is láthattuk egyszerre (Nagypapa hadművelet, Percy, A szerelem ösvényein), ezt követően viszont csak két tévésorozatban, Törvényen kívülben és a Különválásban bukkant fel. 

Christopher Walken
Florence Pugh, Christopher Walken és Léa Seydoux a Dűne: Második rész New Yorki-premierjén  
Fotó: Arturo Holmes / The Hollywood Reporter via Getty

Walken most elárulta, miért döntött úgy, hogy visszatér Denis Villeneuve filmjének folytatásában. A nyugalom föladásának több oka is volt. A 80 éves sztár a Vanity Fairnek adott interjújában úgy fogalmazott:

„A Dűne első részét természetesen számos alkalommal láttam. Imádtam és csodáltam [Villeneuve] filmjeit, az Érkezés elképesztő volt. És együtt dolgozni olyan fantasztikus színészekkel, mint Javier Bardem, Josh Brolin, Timothée Chalamet, Florence Pugh és Stellan Skarsgård – és Budapestre utazni, ami csodálatos város. Az egész csak három hétig tartott, úgy emlékszem, szóval minden vonzó volt [a forgatásban]” – fogalmazott Walken.

Azon kívül tehát, hogy Budapestre látogathat, minden arra csábította A szarvasvadász (1978) című filmért Oscar-díjat elnyerő Walkent, hogy szerepet vállaljon a Dűne 2-ben. Nem volt rossz döntés, film ugyanis óriási siker világszerte.

Walken egy másik titkot is elárult az interjúban: annak idején jelentkezett Han Solo szerepére a Star Warsban, a meghallgatáson pedig ha jól emlékszik, Jodie Foster volt a partnere. Nem ők voltak az egyetlenek, a szerepet ugyanis Walken elmondása szerint vagy 500 másik színész is magának akarta. Végül, mint tudjuk, Harrison Ford lett a befutó, alakítása pedig meghozta számára a világhírt.  

Úgy tűnik, Walken úgy belelendült a munkába, hogy egyelőre nem gondolkodik végleges visszavonuláson. A Rolling Stone-nak ugyanis elmondta, melyik az a karakter, amit a legszívesebben játszana el legközelebb. A sok különféle figura után, mint mondta, a jövőben a „normális srácot” szeretné megformálni.