A lebőgött hollandok csatárát isteníti Wenger

Vágólapra másolva!
Arsene Wenger, az Arsenal edzője szerint Robin van Persie, a tornát nulla ponttal záró hollandok játékosa a foci-Eb legjobb csatára.
Vágólapra másolva!

"Robin több megbecsülést érdemel annál, amit Hollandiában kap, ő volt a torna legjobb csatára. Sokkal jobb, mint más Eb-résztvevő válogatottak csatárai, és jobb Huntelaarnál is" - nyilatkozta Wenger a De Telegraaf című holland lapnak.

Az Arsenal edzője szerint a hollandok azért buktak el, mert a többiek nincsenek egy szinten Van Persie-vel. "Van Persie-vel egy csapat képes igazán játszani a futballt. Kielemeztem a teljesítményét, és azt láttam, hogy pazar megmozdulásai voltak, de kritikus pillanatban nem kapta meg a labdát. Amikor viszont helyzetbe került, és mégis kihagyta, az a fáradtság rovására írható. Ha egy edző igazán komoly csapatot akar, akkor Van Persie-re van szüksége, aki több mint egy csatár, és egészen kivételes játékos" - fényezte a francia edző a holland csatárt.

Van Persie a hollandok mindhárom meccsén játszott, és egy góllal zárta a tornát, a németek ellen volt eredményes. A hollandok a dánoktól 1-0-ra, a németektől és a portugáloktól pedig 2-1-re kaptak ki, így nulla ponttal estek ki.