Csak a Fradi légiósa foghatja meg Messit

Budapest, 2014. április 20.
A ferencvárosi Muhamed Besic (b) és a kispesti Filip Holender a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Ferencváros találkozón a kispesti Bozsik József Stadionban 2014. április 20-án.
MTI Fotó: Illy
Budapest, 2014. április 20. A ferencvárosi Muhamed Besics (b) és a kispesti Filip Holender a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Ferencváros találkozón a kispesti Bozsik József Stadionban 2014. április 20-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Muhamed Besic, a Ferencváros futballistája is bekerült a bosnyák válogatott előzetes világbajnoki keretébe.
Vágólapra másolva!

Safet Susic szövetségi kapitány hétfői sajtótájékoztatóján 24 játékost nevezett meg, így a listáról már csak egyetlen labdarúgó marad le a június 12-én kezdődő brazíliai tornáról. Szinte biztos, hogy a zöld-fehérek játékosa ott lesz majd a vb-n, legalábbis ezt támasztja alá a szakember nyilatkozata.

"Már hónapokkal ezelőtt tudtam, hogy Besic benne lesz a csapatban, ugyanis ő az egyetlen, aki képes lehet megfogni Lionel Messit" - mondta Susic, aki hozzátette, hogy azért nem jelölt több támadót a keretbe, mert a gárda egyetlen csatárral áll majd fel.

A bosnyákok az argentinokkal, az irániakkal és a nigériaiakkal kerültek azonos csoportba. A tréner elmondta: a dél-amerikaiak kiemelkednek a kvartettből, ugyanakkor jó esélyt lát arra, hogy kiharcolják a továbbjutást.

Besic akár a vébén is bizonyíthat Forrás: MTI/Illyés Tibor

A vébére való felkészülés miatt azonban elképzelhető, hogy még tartani fog a magyar bajnokság, amikor Besicnek már a válogatottnál kell lennie, így lehet, hogy az utolsó egy-két fordulóban nem állhat Thomas Doll vezetőedző rendelkezésére a fiatal hátvéd.

Legutóbb húsz évvel ezelőtt, az 1994-es egyesült államokbeli világbajnokságon szerepelt olyan játékos, aki a magyar bajnokságból került be hazája keretébe, a Honvédból Emeke Ezeugo a nigériai válogatottban lépett pályára, igaz, csak a bolgárok elleni csoportmérkőzésen kapott lehetőséget, csereként mindössze 13 perc jutott neki.

A bosnyák válogatott kerete:
kapusok: Asmir Begovic (Stoke City), Jasmin Fejzic (Aalen), Asmir Avdukic (Borac Banja Luka)
védők: Muhamed Besic (Ferencváros), Emir Spahic (Bayer Leverkusen), Mensur Mujdza (SC Freiburg), Sead Kolasinac (FC Schalke 04), Ermin Bicakcic (Eintracht Braunschweig), Toni Sunjic (Zorja Luhanszk), Ognjen Vranjes (Elazigspor), Ervin Zukanovic (Gent), Avdija Vrsajevic (Hajduk Split)
középpályások: Miralem Pjanic (AS Roma), Senad Lulic (Lazio), Sejad Salihovic (1899 Hoffenheim), Izet Hajrovic (Galatasaray), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Senijad Ibricic (Erciyesspor), Zvjezdan Misimovic (Guizhou Renhe), Anel Hadzic (Sturm Graz), Tino Susic (Hajduk Split)
támadók: Edin Dzeko (Manchester City), Vedad Ibisevic (VfB Stuttgart), Edin Visca (Istanbul BB)