A nap képei május 8-án

Vágólapra másolva!
Az Origo képszerkesztőinek válogatása a nap legjobb és legérdekesebb képeiből.
Vágólapra másolva!
Forrás: H. Szabó Sándor

Szúnyogirtó permetezése közben egy Piper Pa-25-235 Pawnee típusú repülőgép Balatongyörök felett. A méhekre nem veszélyes biológiai gyérítést mintegy 1200 hektáron végzik. További képek a permetezésről.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Tűcsere az Art Éra Alapítvány VII. kerületi bázisán. A 2007-ben alakult alapítvány célja a szenvedélybetegek széleskörű elérése, fogadása és ellátása, a kábítószerszer-használat és járulékos ártalmainak csökkentése, valamint az addiktológiai problémákkal küzdő személyek segítése információszolgáltatással, életmód-tanácsadással. Tavaly agusztus végén zárt be a VIII. kerületi Kék Pont, amely szintén tűcserével is foglalkozott.

Forrás: MTI/EPA/Alberto Estévez

A McLaren egyik technikusa autóabroncsokat ellenőriz a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Spanyol Nagydíjának otthont adó, Barcelona melletti montmelói pályán. A futamot május 10-én rendezik. A mai napon döntöttek a csapatok úgy, hogy nem támogatják az éves motorkeret bővitését.

Forrás: MTI/Balázs Attila

Széles Zita Varvara, Vicei Zsolt Szemjon, Puskás Tivadar Andrej Ivanovics Lepjohin, Horváth Margit Natalja Ivanovna, Pregitzer Fruzsina Marija Jakovlevna és Vaszkó Bence Konsztantyin szerepében Ljudmila Ulickaja Orosz lekvár című tragikomédiájának próbáján a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban. A darabot Koltai M. Gábor rendezésében május 9-én mutatják be.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Kontsek Ildikó, az esztergomi Keresztény Múzeum igazgatója az intézmény restaurátor műhelyében.

Forrás: MTI/EPA/EFE/Toni Albir

Egy látogató fotót készít a Lamborghini Egoista tanulmányautóról a Barcelonai Nemzetközi Autószalonon. A járműipari seregszemle május 17-ig tart. Márciusban egy 1969-es filmben szerepelt régi Lamborghini bukkant fel, melynek értéke akár egymillió fontot is érhet.

Forrás: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

David Cameron brit miniszterelnök, a Konzervatív Párt vezetője és felesége, Samantha érkezik a londoni kormányfői rezidenciára, a Downing Street 10-hez, a brit parlamenti választások másnapján.

Forrás: MTI/Komka Péter

Egy nyírfa (Betulaceae) Salgótarján-Rónafalu közelében egy hosszú expozíciós idővel készült felvételen. Május 10. a madarak és fák napja.

Fotó: Polyak Attila - Origo

A lányok trükköznek a kóstolással, május 8-án van a magyar kézműves fagylalt napja. Az Origo riportja!

Forrás: MTI/Mészáros János

Az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj katonáit emelik fel egy helikopterre erősített kötéllel a honvédség szolnoki helikopterbázisán tartott bemutatójukon. A bemutatón részt vett Colleen Bell amerikai nagykövet és Hende Csaba honvédelmi miniszter.