Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Újabb egymilliárd eurós kötvényt bocsát ki az ÁKK

Vágólapra másolva!
Magyarország jövő év januárjában egymilliárd euró értékű eurókötvényt bocsát ki - közölte Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese.
Vágólapra másolva!

Jövőre összesen kétmilliárd euró értékű eurókötvény kibocsátást tervez az ÁKK a 2004-ben lejáró devizaadósság refinanszírozása céljából. A technikai részletek, a kamatozás, a futamidő meghatározása, a kibocsátást szervező bankok kiválasztása még nincs napirenden, csak a kibocsátás nagyságáról született döntés, mondta Borbély László András.

ÁKK Rt.: 704 milliárd forint nettó kibocsátás/uzletinegyed/makro/20030805akkrt.html

A belföldi piacon az ÁKK két fontos lépést tervez: átlagosan 20 százalékkal szándékozik csökkenteni a forintkötvény-kibocsátást, mert az állampapírpiacon mérséklődött a magyar forintkötvények iránti kereslet, illetve az év végéig 60-100 milliárd forintos előtörlesztést terveznek a 2002 végén átvállalt hitelek visszafizetésére.

Az év elején az ÁKK 60 milliárd forintot már előtörlesztett. Az idén az Államadósság Kezelő Központ kétmilliárd euró összegben bocsátott ki kötvényt, egymilliárd euró értékűt januárban, a Dresdner Kleinwort Wasserstein és a Schroder Salomon Smith Barney pénzintézetek közreműködésével, tízéves futamidőre, fix kamatozással. Szeptemberben szintén egymilliárd eurós, hétéves futamidejű, fix kamatozású kötvénykibocsátást hajtott végre a Morgan Stanley és az UBS Investment Bank pénzintézetek közreműködésével.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről