Nem lankad az utazási kedv az Államokba

Vágólapra másolva!
A budapesti utazási irodák nagy részénél nincs tömeges repülőjegy-lemondás, többségüket nem érintette a keddi terrortámadás-sorozat. Az irodáknak azonban komoly gondokat jelenthet az Egyesült Államokban rekedt magyar turisták hazahozatalának megszervezése.
Vágólapra másolva!

A Mercator Travelnek jelenleg 50-60 turistája rekedt az Egyesült Államok válságos területein. Információik szerint azonban a turisták közül senki sem sérült meg. A szállodák szerencsére vállalták az ottrekedtek ellátását, ameddig megoldódik az érintettek hazautazása. Tartják a kapcsolatot a kinnrekedt ügyfelekkel, többségüknél egy-két napra még van elegendő pénz.

A Vista Travel Centernél sem tapasztalható a foglalások pánikszerű lemondása. A cég elmondta: a szeptemberben utazók nagy része elsősorban munkaügyben, vagy tanulni indul az Egyesült Államokba. Ezek az ügyfelek valószínűleg vállalni fogják a kényelmetlenségeket, nem mondják majd le az utakat. A cég által szervezett utak nem érintik New Yorkot.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetes adatai alapján az idei év első félévében 973 magyar turista vett részt szervezett úton az Egyesült Államokban. Tavaly, a januártól júniusig tartó időszakban 2,793, míg egy évvel korábban 3,388 turista látogatott az Államokba szervezett formában.

(MTI)

Ajánlat:

Vista

KSH