Harmadával nőtt a tőzsdei forgalom

A Budapesti Értéktőzsde azonnali piacán áprilisban 33 százalékkal emelkedett az összforgalom és a részvények forgalma is havi összevetésben. Az azonnali piacon a brókercégek közül márciusban a K and H Equities kötötte a legtöbb üzletet.

A börze adatai szerint áprilisban 348,7 milliárd forint kétszeres értékben kereskedtek a brókercégek az azonnali piacon; ezen belül a részvények forgalma 298,22 milliárd forintot tett ki.

Az állampapírok tőzsdei forgalma tovább csökkent: 2003 áprilisában mindössze 2,27 milliárd forint értékben kötöttek rájuk üzleteket a márciusi 3,64 milliárd forintos forgalom után.

Vállalati kötvényekre és jelzáloglevelekre 47,57 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket, ami csaknem kétszerese a márciusi forgalomnak. A kárpótlási és a befektetési jegyek együttes adásvételének értéke áprilisban 635,33 millió forintra nőtt a márciusi 198,5 millió forintról.

A határidős piacon is erősödött a forgalom: áprilisban a BUX-ra 46,03 milliárd, az egyedi részvények lejárataira 92,72 milliárd forint kétszeres értékben kötöttek üzleteket a brókercégek. Az előző hónapban 39,3 illetve 71,44 milliárd forintnyi adásvételt regisztráltak.

Az azonnali piacon a brókercégek közül márciusban a K and H Equities kötötte a legtöbb üzletet: forgalma 53,15 milliárd forint volt. A második helyen álló ERSTE Bank Befektetési Rt. 47,0 milliárd, a harmadik helyezett Cashline 40,64 milliárd forint értékben kereskedett. A részvénypiaci rangsorban ugyanez a három cég állt az élen. Az előző hónapban az Erste, a Concorde és K and H vezette a forgalmi listát.