Horvátországban megint átadnak egy sztrádaszakaszt

November 15-én adják át a forgalomnak Horvátországban a Magyarországgal összekötő Zágráb-Letenye autópálya még hiányzó Varasd (Varazdin)-Novi Marof 13,6 kilométeres szakaszát - mondta Stanko Kovac, a horvát autópályák igazgatója Splitben. Idén újabb 150, jövőre perig 192 kilométernyi sztráda készül el déli szomszédunknál.

Kovac az építőipari vásár keretében tartott autópálya-építési kerekasztal-értekezleten beszámolt arról, hogy Horvátország az eddigi ütemben még 100 évig építhette volna autópályáit, jelenlegi építési modelljével viszont 10 évnél rövidebb idő alatt befejezi a tervezett 1500 kilométeres hálózatot.

Megerősítette, hogy az év végéig maradéktalanul elkészül a tervezett 150 kilométer, egy héttel a november 23-ára kiírt horvát parlamenti választások előtt teljes egészében befejezik a Zágráb-Letenye autópályát, jövőre pedig további 192 kilométer hosszú pálya épül Horvátországban.

Radimir Cacic horvát újjáépítési és építési miniszter szerint horvát exportcikk is lehet az ország gyors autópálya-építési modellje, mert már több állam jelezte érdeklődését.

KAPCSOLÓDÓ CIKK