A 13 ezer pontot ostromolja a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde vezető mutatója, a BUX a hétfői rekord zárás után kedden reggel pozitív irányban nyitott, majd napközben folyamatosan tovább erősödött. A mutató délután kettőkor már átlépte a 12 800 pontot, záráskor pedig új csúcsot állított be. A négy vezető részvény mind erőteljes hajrát produkált, a Mol-részvények mindenkori rekordszintet értek el. Komoly emelkedést mutatott a Hungária Ingatlankezelőt magába olvasztó Danubius árfolyama is.
Vágólapra másolva!

Alig egy hónapja az elemzők a 12 500 pontot jelölték meg a BUX-nál, mint következő lélektani határt. Az idén eddig 40 százalékot erősödő mutató ezt hamar elérte, és nap mint nap újabb csúcsot beállítva elkezdett a 13 ezer pont felé araszolni. Ez a határ most már egyáltalán nem tűnik olyan távolinak: a BUX hétfőn 12 666 pontos csúcson zárt, kedden pedig ismét mindenkori csúcsot ért el 12 824 ponttal, ami 1,25 százalékos emelkedésnek felel meg. A keddi nap összforgalma 13,4 milliárd forint volt.

100 millióval támogatja a kormány a cégek tőzsdére jutását/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20041004100millioval.html

A vezető indikátor erősödésében a főszerepet a 4,8 milliárdos forgalomban gazdát cserélő OTP játszotta: a papír árfolyama napközben 1,2 százalékos emelkedésben, 4541 forinton is állt, végül fél százalékot erősödve 4505 forinton zárt. Az elmúlt időszakban sokat gyengélkedő, majd a közelmúltban lassan visszaerősödő Richternek is jó napja volt, zárásra 2,1 százalékkal 24 100 forintra erősödött a papírok árfolyama, és 1,6 milliárd forintos forgalmat bonyolított le. A Mol-részvény tulajdonosok sem panaszkodhatnak: az olajipari papír a jelek szerint beváltja az optimistább elemzők várakozásait, és rövidesen 10 ezer forint feletti árfolyamot ér el. Kedden záráskor (mindenkori csúcsot elérve) már 9985 forinton állt, 3,1 milliárdos forgalomban. A Matáv-papírok is lendületet kaptak a hajrában. A távközlési cég részvényeinek árfolyama 1 százalékkal, kétmilliárd forintos forgalomban 838 forintra erősödött.

A Danubius beolvasztotta a Hungária Ingatlankezelőt

A Danubius Hotels Rt. Igazgatósága a tőzsde honlapján közölte, hogy a Cégbíróság bejegyezte a Hungária Szálloda-Ingatlankezelő Rt. beolvadását a Danubius Szállodaüzemeltető és Szolgáltató Rt.-be. A Társaság ezzel csökkentette a konszolidálásba bevont belföldi leányvállalatainak számát, de ez a konszolidált eredményt és főbb mérlegadatait nem befolyásolja - áll a közleményben. A befektetők pozitívan fogadták a hírt, a Danubius papírjainak árfolyama a BÉT-en reggel óta szárnyal: zárásra 10,9 százalékkal 4785 forinton cserélt gazdát.