Új rugalmas betét az Erste Banktól

Vágólapra másolva!
A szokottnál rugalmasabb feltételek mellett kínálja új, sávosan emelkedő kamatozású lakossági betétjét az Erste Bank.
Vágólapra másolva!

Új sávos lekötött betétet vezetett be lakossági ügyfeleinek március végén az Erste Bank Hungary Rt. Az Erste Futam Betétnél a lekötési idő sávokra oszlik, és az egyes lekötési időszakokban a kamat más és más mértékű. Egyéves futamidő esetén a kamat elérheti akár a 8,8 százalékot is (EBKM a futamidő végén: 5,29 százalék), az elhelyezett összeg nagyságától függetlenül.

Az Erste Futam Betét legfontosabb előnye, hogy az ügyfél szükség esetén bármikor hozzáférhet lekötött megtakarításához, ezért elsősorban azok számára ajánlja a bank, akik az elhelyezéskor még nem tudják, mikor lesz szükségük a lekötött összegre, de a látra szóló kamatnál magasabb kamatot szeretnének elérni. Az új betéti formában az Erste Bank olyan ügyfelei helyezhetik el megtakarításaikat, akiknek lakossági folyószámlájuk van.

Az Erste Futam Betét lényegében egy sávos kamatozású betét, amelynél a lekötési idő sávokra oszlik, ahol az egyes sávokban a kamat más és más mértékű. Az ügyfelek két futamidő - a 6 és a 12 hónapos - közül választhatnak attól függően, hogy maximum mennyi ideig szeretnék megtakarításukat ebben a formában kamatoztatni.

Hathavi futamidő esetén a kamat akár 7,7 százalék is lehet (EBKM a futamidő végén: 4,85 százalék), míg 12 havi futamidő esetén a kamat elérheti a 8,8 százalékot is (EBKM a futamidő végén: 5,29 százalék). Az elérhető kamat az elhelyezett összeg nagyságától független.

A sávos kamatozásnak köszönhetően az Erste Futam Betét egy rendkívül rugalmas lekötés, a hat hónapos futamidejű konstrukció esetén például, amennyiben az ügyfélnek a negyedik hónap végén mégis szüksége van a lekötött pénzére, például 500 000 forintra, 3,5 százalék kamatot kap, míg egy klasszikus lekötött betét esetén elesik ettől a kamattól, mivel a futamidő lejárta előtt feltörte betétjét.

Ha az ügyfél ugyanekkora összeget 12 hónapos konstrukcióban köt le, de a 10. hónap végén szüksége lesz a pénzre, 4,5 százalék, azaz 18 750 forint kamatot kap, míg a klasszikus lekötött betét esetén nem kap kamatot az idő előtti feltörés miatt.

Az Erste Futam Betét elhelyezésére már 100 ezer forinttól lehetőség nyílik személyesen az Erste Bank fiókjaiban vagy TeleBankon és NetBankon keresztül.