Bejegyzett védjegy lett a Hild

Vágólapra másolva!
Egyértelmű helyzetet kívánt teremteni a Hild Csoporthoz tartozó Örökjáradék Zrt., amikor felvette Hild József, a híres építész nevét. A név felvételének oka az OTP Életjáradék Zrt. vezérigazgatójának, Hild Imrének a magatartása, aki rendszeresen megkérdőjelezte a Hild Csoport névhasználatának a jogosságát.
Vágólapra másolva!
Bírósághoz fordul a Hild-csoporthttp://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20070105birosaghoz.htmlA GVH a Hild Örökjáradék miatt büntetetthttp://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20070104agvh.html

A névhasználatot előzetesen engedélyezte a Magyar Tudományos Akadémia, emellett a Hild szó bejegyzett védjegyoltalom alá is került a Magyar Szabadalmi Hivatalban.

Mint ismeretes, hosszú nyilvános vita folyt a médiában a Hild Kft. névhasználatáról. Hild Imre, az OTP Életjáradék Zrt. jelenlegi vezérigazgatója folyamatosan azt állította, hogy személyesen róla nevezték el a céget - jóllehet az valójában Hild József, a híres magyar építész nevét viselte. Az OTP Életjáradék Zrt. reklámjaiban pedig személyesen szerepelve megnehezítette a két cég megkülönböztetését a fogyasztók előtt.

A Hild Csoport vezetői szerint a nyilvánosság számára is meg akarják mutatni, hogy a névhasználati vita álcája mögött valójában az OTP Életjáradék Zrt. konkurenciaharca folyik, amelyben a sikeres vetélytársa iránti közbizalmat akarja megingatni. Ezért tiszta helyzetet teremtettek: a Hild József Örökjáradék Zrt. egyértelműen utal a valódi névadóra, és a megnevezés ellen az OTP leányvállalata vezetőjének sem lehet kifogása.

"Azért tettük meg ezt a lépést, mert úgy tapasztaltuk: a névhasználati vita elsősorban az idős emberek körében okoz zavart, s így árt az egész életjáradék-piacnak" - nyilatkozta Földeák Gábor, a Hild Csoport marketingigazgatója.