Széles: Legalább kétszáz buszt gyártunk

Vágólapra másolva!
Legalább két csarnokban folyik buszgyártás Székesfehérváron - közölte a Gazdasági Rádióval Széles Gábor, a Műszertechnika Holding elnöke - olvasható a Népszabadságban.
Vágólapra másolva!

Az Ikarusbust tavaly megvásárló vállalkozó a korábbi megkeresésekre ugyan nem reagált, most azonban azt nyilatkozta: a Népszabadságban tegnap megjelent cikk megalapozatlan állításokkal van tele, és nagy összegű kártérítést indít a lappal szemben üzleti hitelrontás miatt. Azt állította: legalább kétszáz buszt gyártottak, illetve gyártanak.

Tegnap - többek közt - az szerepelt a cikkben: a fehérvári üzemébe az Ikarusbus egyelőre nem toborzott dolgozókat, a telephelyén többnyire kisebb cégek működnek, a társaság napi 25-30 busz festésre képes fényezőcsarnokát a közelmúltban leszerelték, és sorsa is ismeretlen.

Széles a rádiónak ezeket az információkat nem cáfolta. Továbbra is állította: az itteni gyártást legfeljebb évi 400 busz előállításában tudja elképzelni, valamint orosz és kínai piacokon kíván üzemeket létesíteni, ott ugyanis jelentős megrendelésekre számíthat. Ám, a már egy évvel ezelőtt is bejelentett, és cikkünkben is ismertetett tervéről nem árult el további részleteket, ahogyan nem beszélt arról sem: miként áll az iráni értékesítés, amelyet korábban tervezett. A cikk megjelenése előtt az Ikarusbus vezetése többszöri megkeresésre sem adott tájékoztatást buszgyártási terveik megvalósulásának állásáról.