Vágólapra másolva!
Létrejött a bérmegállapodás a szakszervezetek és a munkáltató között a Paksi Atomerőműben, pénteken - közölte az erőmű tájékoztatási vezetője.
Vágólapra másolva!

A 7,5 százalékos átlagkereset-növekedésen felül a munkáltató június 1-jével a határozatlan idejű munkaviszonyban álló munkavállalók részére további, átlagos 1,4 százalékos mértékű, differenciált alapbérfejlesztést hajt végre a március 1-jén érvényes alapbérükre - közölte Mittler István. A nyugdíjazások miatt keletkező többlet-kifizetések nem terhelik a tárgyévi 7,5 százalékos átlagkereset-fejlesztést - tette hozzá.

A megállapodás mindkét fél nagy megnyugvására történt, az erőműben működő, mind a négy szakszervezet aláírta - közölte Berkes Sándor, a szakszervezetek egyeztető bizottságának vezetője. Berkes kiemelte: különösen az nyugtatta meg a szakszervezeteket, hogy az eddigi 5 százalékos alapbér 6,4 százalékra emelése mindenkinek jár, valamint, hogy a nyugdíjasokra szánt összeg nem érinti az átlagkereset-fejlesztést.

A Paksi Atomerőműben április végén alakult ki bérvita, amikor a munkáltató által felajánlott 7,5 százalékos átlagkereset-fejlesztést, valamint az április 1-jével hatályba lépő 5 százalékos alapbér-fejlesztést az érdekvédelmi szervezetek nem fogadták el.