Már az interneten is köthető életbiztosítás

Vágólapra másolva!
Kedden megkezdi működését az első hazai on-line életbiztosítási kalkulátor. A CLB Független Biztosítási Alkusz új szolgáltatása révén a jövőben lehetőség nyílik arra, hogy a lakossági ügyfelek az interneten is megköthessék életbiztosításukat.
Vágólapra másolva!

Az on-line biztosítási alkuszok figyelme elsőként a könnyen standardizálható, viszonylag kevés paramétert igénylő termékek (különböző gépjármű-biztosítások, lakás- és utasbiztosítások) értékesítése felé fordult.

A CLB már az induláskor hat biztosító - az Aegon, az Ahico, az Allianz, a Generali-Providencia, a Groupama és az Union - különböző életbiztosítási ajánlatait kínálja fel, ez a kör fokozatosan tovább bővül majd. A termékek típusait tekintve a kínálatban a kockázati életbiztosítások mellett hitelfedezeti, elérési, vegyes, terme fix és többszöri kifizetésű konstrukciók is szerepelnek.

Az ügyfél által megadott paraméterek alapján kalkulált biztosítási termékek összehasonlíthatóak, és valamennyi termék részletes tájékoztatója még a szerződéskötés előtt letölthető a www. biztositastipp.hu honlapról. Az egyes termékek esetében szükséges orvosi vizsgálatok és személyes beazonosítás kapcsán a tájékoztatás mellett az alkuszcég a szükséges lépések helyszínét és időpontját is megszervezi.

A biztosítási ügynökök kétségtelen előnye, hogy a személyes kapcsolat során több lehetőség van az ügyfél igényeinek közös felmérésére. Ugyanakkor az on-line közvetítés során több biztosító terméke is összehasonlíthatóvá válik, azonnali díjszámítás alapján.