Év végén kezdhetik az M6-os építését

Vágólapra másolva!
Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter valamint a Mecsek Autópálya Konzorcium Zrt. képviselője aláírta az  M6-os autópálya Szekszárd-Bóly és az M60-as Bóly-Pécs közötti   mintegy 70 kilométeres szakaszok megépítésére, üzemeltetésére, felújítására, fenntartására és finanszírozására vonatkozó szerződést.
Vágólapra másolva!

A most aláírt ajánlat 700 millió forinttal kedvezőbb a szeptember végén benyújtott végleges ajánlatnál.Így a munkálatok még 2007 végén megkezdhetők, az építkezés a szerződésnek megfelelően 2010 tavaszán fejeződik be.

A PPP konstrukcióban a magánszféra oldaláról részt vesz a Strabag AG, a Colas S.A., a Bouygues Travaux Publics S.A., a Jonh Laing Infrastructures Limited angol befektetési alap, amelynek az első közép-kelet európai PPP befektetése illetve az Intertoll-Europe Zrt. alkotta konzorcium.

Finanszírozók és pénzügyi partnerek a CIB Bank Zrt., a Magyar Fejlesztési Bank Zrt., a Bank of Scotland Plc, a Banca Intesa Infrastrutture S.P.A., a Fortis Bank SA/NV, a HSBC Bank Plc, és a Kredietanstalt für Wiederaufbau (KFW). Építő cégek Strabag AG és a Colas S.A, a főbb útépítési alvállalkozó a Magyar Aszfalt Kft., a Colas Hungária Kf. és a Közgép Kft. Üzemeltető a Mecsek Autópálya-üzemeltető Zrt., amelyet az Intertoll, Colas és Strabag hozott létre.