Franciák építenek plázát a Corvin sétányon

Vágólapra másolva!
A világ egyik vezető bevásárlóközpont-üzemeltető cége építteti meg a leendő Corvin sétány legnagyobb kereskedelmi egységét 229 millió euróért. A négyszintes komplexum 2009-ben készülhet el.
Vágólapra másolva!

A világszerte 240 bevásárlóközpontot - köztük több magyarországit - üzemeltető Klépierre 229 millió eurós költséggel (közel 60 milliárd forint) az készülő Corvin Sétányon épít plázát a következő két évben - jelentette a Thomson Financial.

A francia cég a Futureal Development Zrt. (a ferencvárosi Corvin sétányt fejlesztő Futureal Holding tagja) partneréül szegődött a beruházásra. A közös fejlesztés végén és annak elkészülte kerül a tulajdonába az irodákat is tartalmazó komplexum kereskedelmi célú része.

A központ négy emeletén összesen majdnem 35 ezer négyzetméter bérelhető területet kínál majd, alatta pedig háromszintes, 1200 férőhelyes mélygarázs lesz. A Klépierre becslése szerint az éves nettó bérleti díj 14 millió euróra rúg majd, ami 6 százalék feletti hozamot jelent. A beruházás 2009 harmadik negyedévére készülhet el.

A Klépierre közleményében jelzi, a tranzakció beleillik a vállalat ez év elején bejelentett új stratégiájába, amely szerint portfóliójában igyekszik növelni a saját fejlesztésű kereskedelmi ingatlanok arányát. Június végi adatok szerint a cég ingatlanvagyonának értéke 10 milliárd euró.