A Groupama veszi meg az OTP Garanciát

Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Nyrt. a Groupama-t (Groupama) választotta ki biztosítói partneréül, így a francia társaság vásárolhatja meg az OTP Garancia Biztosító Zrt. élet- és nem életbiztosítási üzletágait; a vonatkozó megállapodást hétfőn megkötik - tette közzé az OTP a BÉT hivatalos honlapján hétfőn.
Vágólapra másolva!

Az OTP Bank 2007. december 21-én tette közzé, hogy biztosítói partnert keres, amely megvásárolná az OTP Garancia Biztosító Zrt. (OTP Garancia) élet- és nem életbiztosítási üzletágait. Az akvizíció és a disztribúciós partnerség teljes ellenértéke 164 milliárd forint, ami csaknem 617 millió euró.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete jóváhagyásától függően, a szerződéses dokumentáció aláírását követően, a szükséges összes hatósági és verseny-felügyeleti engedély megszerzése, valamint bizonyos egyéb feltételek teljesülése esetén a Groupama vállalni fogja az OTP Garancia részvényei 100 százalékának, továbbá az OTP Garancia romániai, szlovákiai és bulgáriai leányvállalataiban az OTP Bank Nyrt. helyi leányvállalatai tulajdonában álló kisebbségi részesedések megvásárlását.

A tranzakció eredményeként a Groupama az OTP Bank élet- és nem életbiztosítási üzletágának 100 százalékát szerzi meg Magyarországon, Szlovákiában, Romániában és Bulgáriában.