Húszmilliárdos tőkeemelés a Volksbanknál

Vágólapra másolva!
A Magyarországi Volksbank Zrt. tulajdonosai 20 milliárd forinttal megemelték a hitelintézet tőkéjét - mondta Ralf Weingartner, a Volksbank International AG igazgatósági tagja hétfőn, Budapesten sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Elmondta: a tőkeemelés célja, hogy a hitelintézet tőkehelyzetének erősítésével biztosítsák következő három évre szóló stratégiájának megvalósítását.

A tőkeemelés során a bank korábbi 9 milliárd forintos jegyzett tőkéjét 6,066 milliárd forinttal 15,066 milliárd forintra növelték, míg a tőketartalékot 14,558 milliárd forinttal - 240 százalékos ázsiót beszámítva - növelték meg. A tőkeemelés után a Magyarországi Volksbank saját tőkéje 46,241 milliárd forint lett.

Balázs László, a Magyarországi Volksbank Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: egy esetleges jegybanki kamatemelés ugyan rövid távon, közvetetten nehezítené a bank elképzeléseinek megvalósítását, de középtávon elérhető, hogy a Volksbank 2011-ben 3 százalék körüli piaci részesedést mondhasson magáénak mind a hitelezés, mind a forrásgyűjtés területén.

(Cikkünket később további résztletekkel egészítjük ki.)