Beszáll a Gazdasági Rádióba a Phylaxia-Pharma

Vágólapra másolva!
A tőzsdén is jegyzett gyógyszeripari cég, a Phylaxia Pharma Nyrt. igazgatósága csütörtökön döntött a Gazdasági Rádiót üzemeltető Műsor-Hang Műsorszolgálató Kft. 73 százalékának megvásárlásáról 320 millió forint értékben, amit a gyógyszergyártó új részvények kibocsátásával teljesít.
Vágólapra másolva!

Az igazgatósági döntés a BÉT honlapján jelent meg. A Phylaxia Pharma 11 millió 851 ezer 852 darab, egyenként 25 forint névértékű új részvényt bocsát ki 27 forint kibocsátási áron. A döntés értelmében az alaptőke 296,296 millió forinttal 4,391 milliárd forintra emelkedik. Az alaptőke emelést nem készpénzzel, hanem apporttal teljesítik, és ez a Műsor-Hang Kft. 73 százalékát kitevő üzletrész.

Az igazgatóság a másik - már korábban bejelentett - akvizícióról április 22-én dönt. A főleg állatgyógyászati és agrobiológiai termékek gyártásával foglalkozó Phylaxia Pharma április 14-én a Műsor-Hang Kft. megszerzésének terve mellett bejelentette a KEG Közép-Európai Gázterminál Zrt. többségi tulajdonának megszerzésére vonatkozó tervét is.