Bővítheti tevékenységét Járai biztosítója

Vágólapra másolva!
A CIG Közép-európai Biztosító Zrt. 100 százalékos tulajdonnal leányvállalatot alapít CIG Első Magyar Általános Biztosító Zrt. néven a nem életbiztosítási tevékenységre, amit a tőkepiaci felügyelet a kedden megjelent határozatban engedélyezett.
Vágólapra másolva!

A Járai Zsigmond volt pénzügyminiszter és korábbi jegybankelnök nevével fémjelzett biztosítótársaság új üzletága várhatóan az év végén kezdi meg a tevékenységet - válaszolta Missura Gábor, a CIG Közép-európai Biztosító kommunikációs igazgatója az MTI kérdésére.

A kommunikációs igazgató hozzátette: az új biztosítótársaság 670 millió forint jegyzett tőkével alakul meg. A cégbejegyezést követően, a működési engedély birtokában legkorábban az év végén, jövő év elején lehet megkötni az első szerződéseket.

A biztosítótársaság kezdetben az utas- és a lakásbiztosításra összpontosít, később vagyonbiztosításokat is köt, beleértve a járműbiztosítást is.

Missura Gábor emlékeztetett arra, hogy a CIG Első Magyar Általános Biztosító Zrt. nevében benne van az 1857-ben alapított első magyar biztosító neve.

A tőkepiaci felügyelet külön-külön határozatban engedélyezte a vezető állású személyek megválasztását, azt, hogy Járai Zsigmondot a CIG Első Magyar Általános Biztosító Zrt. felügyelőbizottságának elnökévé, Horváth Bélát pedig az igazgatóság elnökévé válasszák.