Elkelt a Barclays élet-részlege

Vágólapra másolva!
A Baclays beleegyezett, hogy eladja az életbiztosítási részlegét a Swiss Re-nek 753 millió fontért (949 millió euroért) készpénzben. 
Vágólapra másolva!

A Swiss Re reméli, hogy ezzel fellendíti az Admin Re üzletét Angliában, hiszen így 760000 életbiztosításra, nyugdíjkötvényre és évjáradékszerződésre tehet szert.

A kötvények mintegy 6,8 milliárd fontot képviselnek.

A világ legnagyobb (viszont)biztosítási cége arról számolt be, hogy a második negyed éves profit 53 százalékkal 564 millió svájci frankra csökkent.

"A pénzpiaci zűrzavar folytatódik, de ennek ellenére a mi tőkebefektetésünk és a kínálatunk/portfoliónk stabil marad" - mondta a Swiss Re vezérigazgatója, Jacques Aigrain.

A Barclays szerint elvárható, hogy 330 millió font adózás utáni profitot realizáljon a Swiss Re, amíg a svájci cég azt mondta, hogy ez a lépés azt jelzi előre, hogy kihasználhatja a fenyegető piacok előnyeit.

Úgy a Barclays-t, mint a Swiss Re-t is sújtotta a hitelpiaci összeomlás, de a Barclays nagyobb nyomás alatt további tőkeemelést hajtott végre, hogy javítsa a mérlegét.

A Barclays nemrég végrehajtott egy részvénykibocsátást azért, hogy növelje a készpénzt, a pénzpiacon lévő állandó bizonytalanság miatt.

Míg a bank 4.5 milliárd fontot kapott a befektetőktől, addig a részvényesek megszorítása alacsony volt.