RFV: 270,5 millió forint nyereség

Vágólapra másolva!
Az RFV Regionális Fejlesztési, Beruházó, Termelő és Szolgáltató Nyrt. 2008 első félévében 270,5 millió forint konszolidált adózott nyereséget ért el, a tavaly első félévi 10,64 millió forintos nyereség után - közölte a társaság hétfőn a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült gyorsjelentésében. A társaság árbevétele a tavalyi bázisidőszakhoz képest 36 százalékkal nőtt, 1,479 milliárd forintot ért el.
Vágólapra másolva!

A tőzsde "B" kategóriájában jegyzett energetikai szolgáltató cég kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti nyeresége (EBITDA) 477,3 millió forint volt, üzleti eredménye 391,6 millió forintot tett ki, az egy részvényre jutó eredménye pedig 135 forint volt az idei év első hat hónapjában.

Az eredmény és az árbevétel jelentősen meghaladja mind a bázisidőszak adatait, mind a társaság korábban közölt tervszámait. A jelentés szerint a vártnál jobb eredményekhez a kedvező piaci környezet: az energiaárak növekedése, az energiahatékonyságot elősegítő technológia fejlődése és a technológiák árának csökkenése, továbbá az új ügyletek felfutása járult hozzá.

Soós Csaba, az RFV egyik fő tulajdonosa, az igazgatóság elnöke július elején sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a következő néhány üzleti évben az RFV több tízmilliárd forint értékű energetikai beruházást tervez megvalósítani. A beruházások finanszírozását nagyobb részben bankhitelből és saját forrásból, kisebb részben alaptőkeemelésből képzelik el. A nyilvános kibocsátáshoz a társaság augusztus 18-ra összehívott közgyűlése adhat felhatalmazást. Kedvező árfolyam esetén a kibocsátás még az idén ősszel megvalósulhat.

Az RFV június 30-án közzétett profit előrejelzése szerint a társaság 2008-ban 2,456 milliárd forint árbevétel és 510 millió forint nettó eredmény elérését prognosztizálja. Az EBITDA eredmény várhatóan 852 millió forintot ér el ebben az évben, az egy részvényre jutó eredménye pedig 255 forint lesz.