Új gyárat épít Szekszárdon az Austrotherm

Vágólapra másolva!
A készülő M6-os autópálya is szerepet játszott abban, hogy az Austrotherm úgy döntött: Szekszárdon lesz a harmadik magyarországi üzeme. Két év múlva 35 dolgozónak ad majd munkát.
Vágólapra másolva!

Szekszárdon építi fel harmadik magyarországi üzemét az EPS hőszigetelő anyagok gyártásával és forgalmazásával foglalkozó, osztrák tulajdonban lévő Austrotherm Kft. A másfél milliárd forintos beruházással mintegy 400 ezer köbméteres termelőkapacitás jön létre - közölte a társaság.

A gyár az első építési ütem végeztével, október közepén 20 dolgozónak ad majd munkát, majd a létszám a teljes kiépítettség elérésekor, 2010 végére 30-35-re emelkedhet. Az Austrotherm megjelenése lendületet adhat a környéken az építési-felújítási tevékenységnek, továbbá munkát ad a környéken dolgozó szállítási cégeknek is - áll a társaság közleményében.

Az új gyár építését a fokozódó kereslet és a dráguló szállítás indokolja. A cég szerint a szigorodó hőszigetelési és környezetvédelmi előírások miatt is várható, hogy egyre több hőszigetelő anyagot alkalmaznak majd Magyarországon is. A becslések szerint a jelenleg átlagosan 5-6 centiméter vastag hőszigetelés megduplázódik az épületeken.

A cég mindenképpen dél-magyarországi településen akart üzemet építeni, mivel a győri központ az észak-nyugati, a gyöngyösi az észak-keleti régiót látja el. A választás azért esett Szekszárdra, mert a hamarosan megépülő M6-os autópálya jó közlekedést biztosít észak-déli irányban, és könnyen elérhető a térség legnagyobb települése, Pécs. A döntésben fontos szerepet játszott, hogy a Szent István híd révén a keleti országrész is jól megközelíthető.

A szekszárdi gyártókapacitás létrejötte lehetővé teszi az Austrotherm számára, hogy bővítse a déli határon fekvő országokba, így Szlovéniába, Horvátországba, Szerbiába, Romániába irányuló exportját is.