Szövetséget kötött az ING és a Brokernet

Vágólapra másolva!
Az ING Biztosító stratégiai szövetséget kötött a Brokernet Holding Zrt.-vel, Magyarország piacvezető, független pénzügyi tanácsadó szervezetével, de életbiztosítási termékei egy részét továbbra is maga értékesíti - áll az ING Biztosító közleményében.
Vágólapra másolva!

Az ING Biztosító innovációs stratégiájának része egy új multi-disztribúciós modell kialakítása. A most létrejött szövetség így egy újabb eladási csatornát nyit meg az ING biztosítási szolgáltatásainak, mivel a Brokernet pénzügyi portfóliójának ezután része lesz néhány ING biztosítási termék is. Az új eladási csatornával Magyarország legnagyobb lehetséges ügyfélköre válik elérhetővé a biztosítótársaság számára. Az együttműködéssel a Brokernet Csoport pedig tovább szélesíti termékpalettáját és szolgáltatásainak körét - áll a közleményben.

A magyar életbiztosítási piacon vezető ING 2008 első félévében 49,5 milliárd forint díjbevételt ért el. A társaság növelni kívánja előnyét az életbiztosítási piacon, különös tekintettel a befektetéssel kombinált (unit-linked) területre. A Brokernet az idei év első félében 41,3 milliárd forint díjforgalmat ért el. Az ING múlt évi díjbevétele 120 milliárd forint volt, míg az életbiztosítási piacon második helyet szerzett Aviva díjbevétele 58 milliárd forintot tett ki.

A szövetség az ING teljes biztosítási portfóliójának csak egy részét érinti, míg a többi terméket továbbra is a vállalat jelenlegi értékesítési hálózatában dolgozó ügynökök kezelik majd.