Új tőkét von be az OTP Jelzálogbank

Vágólapra másolva!
Az OTP Jelzálogbank 300 milliárd forint keretösszegű új jelzáloglevél programot indít, amelyet szeptember 4-én hagyott jóvá a pénzügyi felügyelet - közölte a pénzintézet csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Vágólapra másolva!

A program keretében több sorozatban, és a sorozatokon belül több részletben kíván forgalomba hozni forintban, euróban, svájci frankban vagy japán jenben kibocsátott, fix vagy változó kamatozású, maximum 30 éves futamidejű jelzálogleveleket.

A jelzálogleveleknek csak egy részét tervezik bevezetni a budapesti Értéktőzsdére. A program forgalmazója az OTP Bank Nyrt.

A jelzáloglevél programból származó bevételek - a már forgalomban lévő jelzáloglevelekkel együtt - jelentik a legjelentősebb forrását az OTP Jelzálogbank hitelezési tevékenységének.

A megszerzett forrást az OTP Jelzálogbank új hitelállomány megvásárlására, új hitelek folyósítására, és a lejáró jelzáloglevelek visszafizetésén keresztül a már meglévő hitelállomány finanszírozására fordítja.

A jelzáloglevél forgalomba hozatalokból származó hosszú távú források javítják továbbá az OTP Jelzálogbank. eszközei és forrásai szerkezetének összhangját - olvasható a kibocsátási tájékoztatóban.

A jelzálogleveleket hazai és külföldi magánszemélyek és intézmények egyaránt jegyezhetik.

Az egyes sorozatok és sorozat-részletek vonatkozásában a jelzáloglevelek forgalomba hozatali adatait a végleges feltételek tartalmazzák majd.