Gyorsforgalmi út épülhet Békésben

Vágólapra másolva!
Megkezdődhet az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros és Tiszakürt közötti szakasza építésének előkészítése, miután megszületett a kormányhatározat a 63 kilométer hosszúságú út megépítésének finanszírozásáról - tájékoztatta Molnár László, Békéscsaba szocialista párti országgyűlési képviselője az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A kormány döntött arról is, hogy a teljesen új nyomvonalon tervezett, kétszer két sávos út éves koncessziós díja maximum 13,53 milliárd forint lehet, amelyhez 2012 és 2040 közötti üzemeltetési időszak tartozik - ismertette a képviselő.

A Kondoros-Tiszakürt közötti szakasz kiviteli tervei már elkészültek, és jövőre megkezdődhetnek a régészeti feltárások és a lőszermentesítési munkálatok is.

Már több száz érintett ingatlantulajdonossal is megegyeztek, és várhatóan a többiekkel sem lesz különösebb probléma. Így jövőre kiírható a ppp konstrukcióban megépítendő út közbeszerzési eljárása, és 2009 végén vagy 2010 elején megkezdődhet az építkezés. (A ppp konstrukció a magán- és a közszféra együttműködésén alapuló finanszírozást jelenti.)