Kuvaiti megbízást nyert el a Kürt

Vágólapra másolva!
A Kürt Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. a világ legnagyobbjaival, valamint szaúdi és belga biztonsági szakértő cégekkel megmérkőzve nyerte el a 42 millió ügyfelet kiszolgáló, 6 milliárd dolláros árbevételű Zain telekommunikációs csoport kuvaiti leányvállalatának információbiztonsági átvilágításáról szóló megbízást olvasható a Napi Gazdaságban.
Vágólapra másolva!

A magyar szakembergárda (köztük hivatásos hackerek) a Közel-Kelet meghatározó telekommunikációs cégének információbiztonságát tette próbára. A teljesítés annyira jól sikerült, hogy heteken belül megszülethet a megállapodás a projekt folytatásáról, azaz a Zain teljes körű biztonsági felkészítéséről és felügyeletéről, valamint a Kürt egyéb szolgáltatásainak megrendeléséről.

A Kürt biztonsági megközelítése unikumnak számít a világon, számos eredményes projekt bizonyítja tudásunk és technológiánk magas hozzáadott értékét, de a Közel-Keleten elvégzett projektünk eredményei minden korábbi elvárásunkat felülmúlták - mondta Kmetty József vezérigazgató. A Zain-csoport vezérigazgatója megkülönböztetett figyelemmel kísérte és a kezdetektől fogva támogatta a magyar szakemberek munkáját.

A Kürt munkatársai azt tekintik az egyik legnagyobb eredménynek, hogy a Zain különböző érdekeket képviselő csoportjait a projekt mellé tudták állítani, valamint megértették velük a feltárt információbiztonsági problémák, hiányosságok valós gyökereit - írja a Napi Gazdaság.