A britek harmada másnaposan dolgozik

Vágólapra másolva!
A britek harmada másnaposan jár dolgozni, minden tizedik pedig részeg munka közben is - derült ki egy társadalombiztosítási felmérésből. A médiában és a kreatív területeken dolgozók isznak a leginkább.
Vágólapra másolva!

A kérdezők ezer főtől - 250 szakma alkalmazottaitól - tudakozódtak azok ivási szokásairól. Akik másnaposan vagy ittasan dolgozóknak vallották magukat, azt is felfedték, hogy italozásuk hátrányosan hat teljesítményükre és hangulatukra. 36 százalékuk elmondta, hogy nehezen tud összpontosítani, 42 százalék fáradtságra panaszkodott - egészen az elalvással küszködésig. A teljes alkalmazotti gárdának a 8 százaléka másnapos munkásságát úgy oldja meg, hogy csak a lehető legkevesebbet munkálkodik és a lehető leghamarabb hazamegy.

A cégek támogatják

Ami a szakmákat illeti, a médiában és a kreatív területeken dolgozók isznak a leginkább: 41 százalékuk dolgozik szesztől többé-kevésbé bódultan is. Ez az országos átlag négyszerese. Az építőiparban sem száz százalékos a józanság: 24 százalék vallotta be, hogy részegen dolgozik. Az informatikusok világában 15 százalékos a hányad. A brit ivási helyzetet bonyolítja, hogy több cég még bátorítja is a munka utáni kocsmázást, mert az segíti a csapatépítést és oldottabbá teszi a dolgozók közötti kapcsolatokat - jegyezte meg a BBC.