Vágólapra másolva!
A közösségi közlekedési jegyárak emelés 2009. tavaszán várható, de annak mértékéről még nem született döntés - közölte a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) kedden az MTI érdeklődésére.
Vágólapra másolva!

A szaktárca tájékoztatásában emlékeztet arra, hogy 2007 májusa óta nem növekedtek a közösségi közlekedés közvetlenül utasokat érintő terhei, 2009 januárjában sem emelkedett a helyközi közlekedési tarifa vasúton és autóbuszon sem.

Ám várható, hogy 2009 tavaszán az iparágat érintő makrogazdasági hatásokat részben a tarifa emelésével szükségszerű korrigálni, annak érdekében, hogy az egyre növekvő költségvetési forrásokkal együttesen biztosítani lehessen a közszolgáltatásban szerepet vállaló, túlnyomó többségében állami tulajdonú társaságok működőképességét, és az ott dolgozók munkahelyeinek megtartását.

A drágulás mértékéről azonban még nem született döntés - hangsúlyozta a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium, az inflációt többszörösen meghaladó mértéket prognosztizáló híreket azonban határozottan cáfolta.