Egekben a New York-i részvényárak

Vágólapra másolva!
Robbanásszerű emelkedéssel indult csütörtökön a részvénykereskedés a Wall Streeten. Közép-európai idő szerint 19 óra körül a technológiai papírokkal telített Nasdaq Composite index 48,16 pont emelkedéssel 1638,82 ponton volt. A 30 vezető ipari részvény DJIA mutatója 8018,62 ponton állt 181,51 pont erősödéssel.Pénteken zárva lesz a New York-i értéktőzsde.
Vágólapra másolva!

Itt olvashat a forint árfolyammozgásáról

Itt olvashat a budapesti tőzsde részvényárairól

Itt olvashat a régiós valuták árfolyamairól

Itt olvashat az európai tőzsdék részvényárairól

Itt olvashat a kőolaj árának alakulásról

A növekedés kiváltó oka, hogy kedvező eredmény-várakozást adott az első negyedévre a Wells Fargo, miközben a New York Times arról írt, hogy az amerikai bankszféra jobb állapotban van annál, mint általában hiszik. A Wells Fargo arra számít, hogy első negyedéves eredménye 3 milliárd dollár, részvényenként 55 cent körül alakul az első negyedévben.

A New York Times arról számolt be, hogy a kormány 19 bank állapotát méri fel, és mindegyike átmegy a vizsgán, bár egyeseknek valószínűleg újabb támogatásra lesz szükségük - magánbefektetők vagy az állam által. A nagy bajban lévő General Motors azt tervezi, hogy megkétszerezi kínai eladásait; a Shanghai Securities News szerint 2013-ig már több mint 2 millió gépkocsit akar értékesíteni az ázsiai országban.

A DJIA indexében szereplő Wal-Mart Stores márciusi eladásai a vártnál kisebb mértékben, 1,4 százalékkal bővültek. A cég ugyanakkor jelezte, hogy negyedéves eredménye a várt szint felső határát súrolja majd.

Több kedvező makrogazdasági adat is napvilágot látott. A februári külkereskedelmi hiány 28,3 százalékkal 1999 novembere óta legalacsonyabb szintre csökkent. A munkanélküli segélyt először kérők száma a becsültnél nagyobb mértékben, 20 ezerrel 654 ezerre hanyatlott a múlt héten. A szakértői várakozás 660 ezer volt.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára 1,1 dollár emelkedéssel 52,69 dolláron volt tőzsdezárás előtt három órával.

Közép-európai idő szerint röviddel 19 óra előtt New Yorkban az euró 1,3153 dollárra gyengült a szerda késő esti 1,3277 dollárról (-0,93 százalék). A dollár 100,38 jenre erősödött az előző napi 99,76 jenről (+0,62 százalék).