Másfél milliárdból épül gépgyár Kaposváron

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Közel másfélmilliárd forintos beruházással üzemet épít a gépgyártásra szakosodott Lakics Gépgyártó Kft. Kaposváron. Már az idén beindul a gyártás, a jövő év tavaszán pedig teljes kapacitással működik majd az öt csarnokból és kiszolgálóegységekből álló, összességében tízezer négyzetméter területű üzem - közölte sajtótájékoztatón Lakics László cégtulajdonos. Megjegyezte, a beruházáshoz elnyert 600 millió forintos uniós támogatást megnyerni könnyebb volt, mint hozzájutni.

A kft. elsősorban a német és osztrák piacra szállít, többségében szélerőművekhez szükséges motorokat és generátorházakat, valamint egyéb acélszerkezetű részegységeket. Évi ötmilliárd forint forgalmat bonyolít, jelenleg Dombóváron, Komlón és Sántoson csaknem 250 dolgozót foglalkoztat. Utóbbi tepelhelyet kinőtte, onnan költözik át Kaposvárra.

Az önkormányzat a tulajdonában lévő területet 28 millió forint kedvezménnyel, 60 millió forintért adta el a vállalkozásnak, mivel a jelenlegi helyzetben a legfontosabb, hogy új munkahelyek jöjjenek létre - mondta Szita Károly polgármester.