Leépít a pölöskei Bognár Szörp

Vágólapra másolva!
A Bognár Szörp Kft. csoportos létszámleépítéssel elküldi 132 dolgozóját, a munkaviszonyuk megszűnése után - már a felmondási idő alatt is - új cég foglalkoztatja a régi munkavállalók egy részét - tájékoztatta hétfőn az MTI-t az újonnan alakult Pölöskei Szörp Kft. ügyvezetője.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Janicsek Béla hozzátette: cége nem jogutódja a korábbi vállalkozásnak, de annak telephelyét, gyártósorait bérelve indította újra a termelést. Jelenleg mintegy 40 embert foglalkoztat az eddigi munkavállalók közül, és a termelés felfutása esetén 60-70 dolgozó alkalmazására számít.

A munkaügyi központtal folynak a tárgyalások, az új cégnél arra számítanak, hogy pályázati forrást is tudnak szerezni az új munkahelyek létrehozására. Amíg a korábbi társaság dolgozóinak tart a 60 napos felmondási ideje, alkalmi munkavállalóként foglalkoztatják őket - közölte az ügyvezető.

Beszámolt arról is, hogy a Zala megyei cégnél a korábbi termékek közül a szörpkészítményeket és a PET-palackos italokat kezdték el ismét gyártani, azt még vizsgálják, hogy a Tetrapack-dobozos italokkal is érdemes-e újból bővíteni a kínálatukat. A termelés nagyságáról pontos adatot még nem tudott közölni, mert hétről hétre folyamatosan nő a szerződésállományuk a korábbi és új piacokon is.

A nemrég még a Magyarországon működő áruházláncok egyik legnagyobb szörp- és gyümölcslé-beszállítójaként tevékenykedő Bognár Szörp Kft. dolgozói előtt március elején bezárták a kapukat, a több mint 100 munkavállalót magyarázat nélkül hazaküldték. A március közepén tartott rendkívüli munkásgyűlésről azzal jöttek ki a munkavállalók, hogy az elhangzottak alapján vége a cégnek, a tulajdonos azt közölte, hogy rossz döntéseket hozott az elmúlt hónapokban.

A vállalkozás alapítója, Bognár Kálmán nem nyilatkozott a sajtónak. Az APEH honlapján elérhető adatok szerint felszámolás alatt áll a pölöskei társaság, ugyanakkor a cég tulajdonosának neve is megtalálható a végrehajtási eljárással érintett adózók listáján.

A mintegy hatezer négyzetméteres gyártelepen havonta 4-5 millió liter termék készült, 2007-ben 9 millió doboz üdítőitalt gyártottak, ami a tulajdonos akkori közlése szerint nettó 3,3 milliárd forint forgalmat jelentett.